Booty 24

www.booty-yachts.be

Oorsprong van de naam:

boo·ty

noun \’bü-tē\                                 plural booties

Definition of BOOTY

1: pirate treasure or plunder

2: a rich gain or prize

3: slang for buttocks, posterior

Origin of BOOTY: modification of Middle French butin, from Middle Low German bute exchange.  First Known Use: 15th century

De naam Booty is een vlag die meerdere ladingen dekt. Er is niet alleen het maritieme aspect, met de verwijzing naar piratenschat of -buit, maar ook de – licht ondeugende – notie van de “achtersteven”, die een belangrijke rol speelt bij ons spitsgatterconcept.Tot slot bevat de naam Booty ook de wortel van een erg herkenbaar Vlaams woord, Booty. Het is dus een naam die, net als het concept, meerdere lagen bevat en op verscheidene manieren verrassend uit de hoek komt.

Een cruising zeilboot met groot ballastaandeel  is dikwijls moeilijker transporteerbaar. Gerenommeerd jachtontwerper Frans Maas slaagde erin om Booty toch gemakkelijk transporteerbaar te maken. Een middelgrote gezinswagen volstaat om Booty over land naar uw droombestemming te verplaatsen. In het voorjaar zeilen op de Middellandse Zee, de zomer doorbrengen aan de Zweedse fjorden wordt met dit scheepje een haalbare kaart.

Met het enkelstrop hijssysteem kun je de Booty vrijwel overal te water laten. Masten kun je zelf, de carbon mast is licht en zo op te tuigen door twee man. Ook dit drukt de transport- en stallingskosten enorm.

Indien gewenst kan u ook een trailer bij bestellen. Keuze uit een 1350kg of 1500kg totaal trailergewicht.

De inboard dieselmotor heeft een laag verbruik, hoge actieradius en is zeer betrouwbaar. Met de inboard diesel wordt het aan- en afmeren een koud kunstje.

De klapschroef wordt standaard bijgeleverd om een optimale zeilcapaciteit te garanderen.

De Booty breekt met de trend om cruising-zeiljachten binnen de ‘box-rule’ te bouwen. Een spitsgatter met uitstekende zeileigenschappen… een verademing! Of je nu vaart in open zee of op de binnenmeren, de Booty voelt zich overal thuis. Door haar 50% ballastaandeel en een grote aanvangsstabiliteit ontpopt de Booty zich tot een zeewaardig schip, een enorm pluspunt bij aandewindse koersen. Voor de voordewindse koersen is de mogelijkheid voorzien om een asymmetrische spinnaker te hijsen, een code zero of de traditionele symmetrische spinnaker met spiboom.

Ook solozeilen is met dit scheepje een waar genot. Alles ligt binnen handbereik van de stuurman en de automatische piloot, onderdeks gemonteerd, is in optie verkrijgbaar. Voor langere comfortabele toertochten is een buiskap te verkrijgen.

De comfortabele gesloten cockpit geeft de bemanning een veilig gevoel. In de ruime bakkist is meer dan voldoende plaats om de fenders en alle andere zeiluitrusting in op te bergen.

Scheepswerven Jan Vandamme zorgt, naar aloude traditie, voor een uitzonderlijke hoge bouwkwaliteit. De Booty is volledig in carbon/epoxy gebouwd. Op plaatsen met een hoge belasting werd het diabschuim vervangen door epoxyschuim met hoge densiteit.

De hoofdschotten en de langsversterkingen zijn aan de romp getapet met carbonmatten en expoxy. Zo verkrijgen we een zeer stevig en stijf schip.

De zeereling is in RVS, de mast in carbon en alle vallen zijn in spectra. De motor, dieseltank, watertank en batterijen zijn centraal opgesteld. Naast het waterdicht aanvaringsschot zijn zowel vooraan, onder het tweepersoonsbed, als onder de kuipbanken, drijfkasten ingebouwd, wat het schip vrijwel onzinkbaar maakt.

De open plan cabine biedt een comfortabele stahoogte van 1,80m en is ingericht met een uitgeruste keuken (incl. koelbox), aparte WC, salon + eettafel en een tweepersoonsbed.

In totaal biedt de cabine slaapgelegenheid voor 4 personen.

De tijdloze maritieme styling is van de hand van Hans Kan (Kan Design). Het voornamelijk witte interieur, gecombineerd met geverniste teak, geeft de cabine een warme, uitnodigende look.

 

04

Technische specificaties

Lengte over alles 7.20 m
Breedte: 2.46 m
Lengte waterlijn: 6.8 m
Diepgang: 1.35 m
Gewicht: 1050 kg
Ballast: 550 kg
Grootzeil: 14.6 m2
Fok: 10 m2
Genua: 17 m2