We bouwen zowel zeiljachten als motorboten volgens de individuele wensen van de klant. Innovatie, kwaliteit en zeewaardigheid staan voorop en de affiniteit van onze werknemers met het maritieme is hierbij dan ook cruciaal. De werf heeft grote kennis van de verschillende constructiemethodes, er wordt zowel volgens de klassieke houtbouw als met carbon epoxy vacuüm infusie constructies gewerkt. Op deze pagina vind je een aantal nieuwbouw realisaties van de afgelopen jaren.

 

Dagzeiler – Bel-Ami

32 voet
Ontwerp in samenwerking met Dick Koopmans Jachtontwerpers. Ceder romp, glas/epoxy bouw, binnenstructuur airex. 

 

 

 

 

 

Rondvaartbootjes Brugse Reien – in aanbouw

9m loa, 2.20m breed
Vinylester open rondvaartbootjes voor de Brugse Reien. Volledig elektrisch aangedreven. Reeds 4 opgeleverd, 5de boot in aanbouw.

 

 

 


 

Booty 30 – Madam

P1000549

9m loa, 1.80m diepgang
Cruiser-racer met zeer goede aan de windse vaareigenschappen. Woodcore constructie en vacuüm infusie airex schotten. Loden kiel en SS (316) kielframe. Volledig uitgerust met alle comfort (o.a. warm en koud stromend water en kookgelegenheid aan boord). Volvo penta 18pk motor.

 

 


Booty 24

DSC01072

24 voet
Transporteerbare cruiser. Door z’n carbon constructie een zeer licht schip met een bijna 50% ballastaandeel. Alle comfort aan boord en stahoogte binnen. Meer info op http://www.booty-yachts.be

 

 

 

 


Booty 24 (open)

DSC0151224 voet
In aanbouw. Project voor de Zeescouting. Het basisconcept is jongeren onder begeleiding de liefde voor het zeilen te leren ontdekken. To be continued…

 

 

 

 


Vol de nuit

pstp-hub-03102014-ihg_1178.jpg

9m loa, 2.20m diepgang
Koersvaste dagzeiler met “racy” interieur. Woodcore constructie, vacuüm infusie airex schotten en SS (316) kielframe. De strakke lijnen, het teak dek en de matzwarte romp geven het schip een indrukwekkend voorkomen.

 

 

 


Draak – Mamselle

IMG_83259m loa
Top racing draak. Cold moulded constructie die een zeer stijf schip geeft, perfect op gewicht gebouwd binnen de strenge klassenregels. Teak dek.

 

 

 


Red Rouge

DSC_710211m loa
One-off. Zeer zeewaardig en goed lopend motorschip met cold moulded constructie en teak dek. Uitgerust met 2 Hamilton waterjets en 2 Steyr motoren. Binnenin uitgerust met WC, douche en alle nodige comfort voor korte reizen.

 

 


Oostendse Schover – Jacob Kien (later Canot)

img_0021.jpg

9,20m loa
Replica. Een schover of “Oostendse boot” was van 1870 tot 1920 het meest gebruikte vaartuig voor de sport- en haringvangst in onze kusthavens. Karveel geplankte constructie. Werd reeds uitgerust met emmerzeil als met gaffeltuig.

 

 


Walvissloep – Calema

sc011f1568.jpg
9m loa
Replica van walvissloep van rond de eeuwwisseling, die over de hele wereld gebruikt werd voor de walvisvangst. Eik en ceder.

 

 

 


Kajuitzeiljacht – Bécassine

DSC01517

8,5m loa
Kleine klassieke cruiser, gaffel getuigd. Diagonaalbouw, vervaardigd uit khaya, eik en teak. Een eenvoudig prachtig scheepje. Uitzonderlijk gezellig interieur. Uitgerust met inboard diesel.

 

 

 

 


Roeireddingssloepen – o.a. Bleiroare & Jozef De Waey

116-1640_IMGDeze sloepen zijn een ware kopie van de bootjes waarmee de strandreddingsdiensten in de vijftiger jaren de veiligheid van de baders garandeerden.

 

 

 

 


Roeijollen

img_3036.jpgTal van diverse roeijollen werden op de werf gebouwd, zowel vletjes als jollen op steven. Lengte variërend van 2.20m – 4m.